Elérhetőségek

Szentegyháza, Tavasz u. 24 sz.
Székelyudvarhely

Petőfi Sándor u. 7 sz.
Tamási Áron u. 3 sz.

Tel/fax: +4-0745251341

              +4-0266246020

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: www.facebook.com/

szentgellert.alapitvany


AKTUÁLIS

 

Köszönetnyilvánítások

 

Projekt címe:

Megvalósult cél

A Szent Gellért Alapítvány alapvető célkitűzése az ifjúság keresztény életre nevelése a Lépésről lépésre gyermekprogram által megvalósult. A program egy szelete annak az egésznek, amely a fent említett cél megvalósítása érdekében kisgyermekkortól kezdődően, a kisiskoláskor-, a kamaszkor-, ifjú kor- és érett fiatal koron át lehetőséget biztosít minden résztvevőnek a pozitív életszemlélet megismerésére, és arra, hogy a felnövekvő fiatalok megtalálják önmagukat és helyüket a társadalomban. A gyermekprogramjaink, mintegy megalapozás a felnövekvő generációk nevelése folyamatában. Célkitűzéseink részleteiben a következő alpontokat fogalmaztuk meg és kívánjuk elérni: egészséges testi lelki fejlődés, személyiségfejlesztés, közösségépítés, szociális érzékenység fejlesztése, az okos eszközök helyes használata, biztonságos internethasználat, környezettudatosság, nyelvtanulás. A cél az egészséges gondolkodású, lelkületű, emberi és keresztény értékekre alapozott pozitív világnézet kialakítása a gyermekekben, akik kamaszok, majd fiatalok lesznek.

Projektünk költségeit (élelmiszer, fogyóanyag, üzemanyag és eszközbeszerzés) 1517,82 EUR összeggel támogatta a Bethlen Gábor Alap (Magyarország).

Isten fizesse!

______________________________________________________________________________________

Projekt címe:

Brikett, faőrlemény és bármilyen növényi vagy fa hulladék, szén elégetésére alkalmas kazán beszerzése ifjúsági tevékenységeink működéséért, évszaktól függetlenül

Megvalósult a magyar kormány támogatásával: Bethlen Gábor Alap, Magyarország

Támogatás összege: 2392,06 EUR (3438,94 EUR önrész)

Isten fizesse!

_____________________________________________________________________________________

Projekt címe: EgyüttMűködés - a Szent Gellért Alapítvány éves programjának szervezésében és lebonyolításában (szellemileg és fizikailag is) résztvevő gyógytornász, projektmenedzser, szociális munkás és titkár bér-hozzájárulása

 

2019 a megújulás éve volt. Programjainkat új lendülettel, új munkatársakkal folytattuk. Ez közel 30 projektet jelent, amelyek által helyi és környékbeli fiatalokat keresztény magyar életre nevelünk, időseket, betegeket, rászorultakat gyógyászati segédeszközökkel, élelmiszercsomaggal segítünk, fogyatékkal élőket fizikai és értelmi képességükben fejlesztünk, azok családjait integrációs kérdésekben támogatunk. Ehhez az alapítvány alkalmazottainak teljes munkaidős, illetve önkéntesek munkája szükséges.

 

Támogatás összege: 1539,60 EUR

 

A támogatásból az év során szervezésben és lebonyolításban aktívan résztvevő alapítványi alkalmazottak egy részének egy havi bérét fedeztük. 4 alkalmazott novemberi bérköltségének majdnem teljes egészéhez sikerült hozzájárulnia a Bethlen Gábor Alapnak. Ez az Alapítvány kiadás-terhein való könnyítést jelent.

 

Non-profit szervezet lévén a bérek kifizetése állandó és legmegterhelőbb kérdés. Eddigi tapasztalataink alapján az önfenntartásunk stabil volt,
ebből fedeződnek a bérkifizetések. A stabilitás megtartása fontos és előreláthatólag a jövőben is fenn tudjuk tartani, viszont a Bethlen Gábor Alap
2019. novemberi hozzájárulása a fizetésekhez könnyebbséget jelentett az Alapítványnak. Isten fizesse!

 

Megvalósult a magyar kormány támogatásával: Bethlen Gábor Alap, Magyarország

______________________________________________________________________________________

 Új lehetőség mozgássérülteknek a mozgásra járásszimulátor gépezet segítségével a Szent Gellért Alapítványnál (VIDEÓ)

A PIO gépezet egy járás szimulátor, amelynek segítségével könnyen gyakorolható a lépegetés, segítséget jelenthet mozgássérült páciensek számára. Lehetővé teszi az így végzett mozgások szinkronizálását annak érdekében, hogy elősegítse a mozgáskoordinációt függőleges testtartásban. A páciens alsó végtagjai szinkronizált mozgást végeznek a karmozgásokkal egy fogantyú segítségével. A PIO gépezet segít a helyes testtartás stabilizálásában is. A helyes járási mintát tulajdonképpen a helyes csípő, térd és a boka szinkronizált mozgása eredményeképpen érhetjük el. A PIO gépezet összeegyezteti a felső test által végzett aktív mozgásokat, az alsó végtagok passzív mozgásaival (vagy fordítva), valamint a törzs természetes terhelését. Fenntartja a függőleges testtartást, növeli a légzési kapacitást, serkenti a vérkeringést, megelőzi a húgyúti fertőzéseket, lehetővé teszi az ízületi rendszer dinamikus terhelését, megakadályozza az izom összehúzódásokat és az ízületi porckopást.

______________________________________________________________________________________

A Szent Gellért Alapítvány nevét a szent István korabeli Szent Gellért püspökről kapta, abból a meggondolásból, hogy Gellért a hit terjesztése és védelme mellet az ifjú Szent Imre herceg nevelését kapta feladatul a szent Királytól, Istvántól. És mert napjainkban igencsak aktuális ifjúságunk nevelése, Szent Gellért méltó lelki, szellemi kísérőnek bizonyult és egyre inkább az a mindennapi munkánkban.

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Adószám: 4466853
Bankszámlaszámaink:

Román Kereskedelmi Bank, Szentegyházi fiók (B.C.R. Ag.Vlahita)

Swift kód: RNCB ROBU
RON:RO68RNCB0158015355030001
EUR:RO14RNCB0158015355030003