Elérhetőségek

Szentegyháza, Tavasz u. 24 sz.
Székelyudvarhely

Petőfi Sándor u. 7 sz.
Tamási Áron u. 3 sz.

Tel/fax: +4-0745251341

              +4-0266246020

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: www.facebook.com/

szentgellert.alapitvany


AKTUÁLIS

Köszönetnyilvánítás

Ezúton hálánkat fejezzük ki Szentegyháza Város Önkormányzatának, hogy 4000 lejjel hozzájárult a "Szent Gellért a gyermekekért, fiatalokért, idősekért, fogyatékosokért" című projektünk megvalósulásához.

 

 

 

 

Köszönetnyilvánítás

A magyarországi Bethlen Gábor Alapnak ezúton hálánkat fejezzük ki, hogy 920,70 euróval hozzájárult a "Táborok Szent Gellért püspöki nevelőnk szellemében" című projektünk megvalósulásához, amelyben fiatalok, fogyatékkal élők és fogyatékkal élő gyereket nevelő családoknak szerveztünk táborokat a keresztény életre való nevelés céljából.

______________________________________________________________________________________

Köszönetnyilvánítás

A magyarországi Bethlen Gábor Alapnak ezúton hálánkat fejezzük ki, hogy 29 526,77 lejjel hozzájárult a "Tűzgyújtó-készítés családoknak" című projektünk megvalósulásához, amelyben családokat és hátrányos helyzetűeket tűzifakészítéssel történő segítését tűztük ki célul, a megvásárolt ágaprító gép által.

______________________________________________________________________________________

 Új lehetőség mozgássérülteknek a mozgásra járásszimulátor gépezet segítségével a Szent Gellért Alapítványnál (VIDEÓ)

A PIO gépezet egy járás szimulátor, amelynek segítségével könnyen gyakorolható a lépegetés, segítséget jelenthet mozgássérült páciensek számára. Lehetővé teszi az így végzett mozgások szinkronizálását annak érdekében, hogy elősegítse a mozgáskoordinációt függőleges testtartásban. A páciens alsó végtagjai szinkronizált mozgást végeznek a karmozgásokkal egy fogantyú segítségével. A PIO gépezet segít a helyes testtartás stabilizálásában is. A helyes járási mintát tulajdonképpen a helyes csípő, térd és a boka szinkronizált mozgása eredményeképpen érhetjük el. A PIO gépezet összeegyezteti a felső test által végzett aktív mozgásokat, az alsó végtagok passzív mozgásaival (vagy fordítva), valamint a törzs természetes terhelését. Fenntartja a függőleges testtartást, növeli a légzési kapacitást, serkenti a vérkeringést, megelőzi a húgyúti fertőzéseket, lehetővé teszi az ízületi rendszer dinamikus terhelését, megakadályozza az izom összehúzódásokat és az ízületi porckopást.

______________________________________________________________________________________

A Szent Gellért Alapítvány nevét a szent István korabeli Szent Gellért püspökről kapta, abból a meggondolásból, hogy Gellért a hit terjesztése és védelme mellet az ifjú Szent Imre herceg nevelését kapta feladatul a szent Királytól, Istvántól. És mert napjainkban igencsak aktuális ifjúságunk nevelése, Szent Gellért méltó lelki, szellemi kísérőnek bizonyult és egyre inkább az a mindennapi munkánkban.

Eseménynaptár

Adószám: 4466853
Bankszámlaszámaink:

Román Kereskedelmi Bank, Szentegyházi fiók (B.C.R. Ag.Vlahita)

Swift kód: RNCB ROBU
RON:RO68RNCB0158015355030001
EUR:RO14RNCB0158015355030003