Elérhetőségek

Szentegyháza, Tavasz u. 24 sz.
Székelyudvarhely

Petőfi Sándor u. 7 sz.
Tamási Áron u. 3 sz.

Tel/fax: +4-0745251341

              +4-0266246020

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: www.facebook.com/

szentgellert.alapitvany


Egyéni fejlesztés

Az alapítvány székhelyén működik az egyéni fejlesztés. A fejlesztés felméréssel kezdődik, a sérültek állapotának meghatározásával. Ehhez igazodva egyéni ütemtervet kell kialakítani. Az egyéni fejlesztés célja, hogy értelmükben sérültek segítséget kapjanak fejlődésük érdekében. Városunkban ez az egyetlen ilyen lehetőség a fogyatékkal élők és szülők számára. Egy korszerű, felszerelt, segédeszközökkel ellátott teremben a gyógypedagógus sok türelemmel, munkával éri el, hogy a sérültek megtanuljanak beszélni, számolni.

 

Sérült felnőttek foglalkoztatása

Foglalkoztatásra járnak hozzánk fiatal, felnőtt sérültek. Nem csak a helybéli, hanem lövéteiek is összegyűlnek az alapítvány székhelyén. A találkozások, a foglalkozások, a kézművesség igazi csapattá kovácsolták a résztvevőket. A 15 állandó résztvevőt programját gyógypedagógusunk állítja elő és vezeti le.

 

„KiSérŐ"

Az ide járó szülők és sérült gyermekeik egy önsegítő csoportba tartoznak. A „KiSérŐ" egy önsegítő csoport kiskorú sérült gyermekeknek és szüleiknek. Ezen a találkozón családias légkörben alkalom nyílik a sérült gyermek elfogadtatásának küzdelmeit, nehézségeit megosztani. Állandó témák: a fogyatékos gyermekek fejlesztése, illetve lehetőség szerinti integrálása. Havi rendszerességgel két helyszínen ( Szentegyházán, Székelyudvarhelyen) gyűlnek össze a szülők és gyermekek.

 

„KiSérŐ" tábor

A „KiSérŐ" tábor célja, hogy a sérült gyermeket nevelő családok (szülők, testvérek, sérültek) találkozzanak, szakmai előadásokat hallgassanak, tapasztalatcserét folytassanak, kikapcsolódjanak.

 

Őrangyal Program

Fogyatékkal élő és egészséges fiatalok találkozója ez, amelyet partnerségben a Caritas-szal és a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatósággal szervez az alapítvány, 2007 óta. Az Őrangyal keretében kéthavonta egy-egy délután összegyűl az Őrangyal nagy csapata és jól érzi magát. A program változtatja helyszíneit – Szentegyháza, Kápolnásfalu, Lövéte, Székelyudvarhely -, és témáit – Farsangi bál, Tavaszköszöntő, Majális, Szüreti bál, Karácsonyi készülődés. Minden évben sok résztvevővel és „külön színnel" zajlanak az Őrangyal programok, és egyre inkább érezzük a minden találkozás végén elénekelt dal súlyosságát, „összetartozunk". Van igény a találkozásra, s ezt jól bizonyítják a számadatok is: egy-egy alkalomra akár 200 résztvevő is érkezik.

 

Őrangyal tábor

Az Őrangyal tábor a szentegyházi, lövétei, kápolnásfalusi fogyatékosok évközben történő találkozásaik betetőzése. Egy hetet tölt együtt a csapat a Szent Gellért Rehabilitációs Házban.

 

Sérültek szállítása

Az alapítvány biztosítja fogyatékkal élő gyermekek iskolába, illetve kerekesszékes fiatalok munkahelyre, orvosi ellátásra, színházba, különböző programokra való szállítását.

 

„Sérülten is meg tudom csinálni" – Képzés az önállóbb életért

A Pro Educatione Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat támogatásával megkezdődhetett a sérültek képzése. A képzések időtartama összesen 4 hónap. A képzések csoportokban, a képességeknek megfelelően zajlanak öt különböző témában: varrás, nemezelés, kerámiázás, gyertyaöntés, photoshop-képzés (bögre-/pólónyomtatás), kommunikáció. Sérültjeinket képességeiknek és érdekeltségi körüknek megfelelően soroltuk be a különböző képzésekre. Az általunk megfogalmazott képzés a környéken az egyetlen lehetőségük a mesterség-tanulásra.

 

 

Sportnap

2014-ben másodszor rendeztünk sportnapot a fogyatékkal élőknek. A székelyudvarhelyi sportcsarnok adott otthont az egynapos rendezvényre, ahol több mint 130 résztvevő „sportol".

 

Gyógytorna

2015 nyarától működik a rehabilitációs, gyógytornás programunk. Felszerelt tornateremben gyógytornász szakemberünk személyre szabott tornaprogramokkal várja az ide érkezőket. A rehabilitációs gyógytorna ajánlott hátgerinc problémákra, agyvérzéses betegeknek, süllyedt bokára, egyéb mozgásszervi megbetegedésekre.

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Adószám: 4466853
Bankszámlaszámaink:

Román Kereskedelmi Bank, Szentegyházi fiók (B.C.R. Ag.Vlahita)

Swift kód: RNCB ROBU
RON:RO68RNCB0158015355030001
EUR:RO14RNCB0158015355030003