Elérhetőségek

Szentegyháza, Tavasz u. 24 sz.
Székelyudvarhely

Petőfi Sándor u. 7 sz.
Tamási Áron u. 3 sz.

Tel/fax: +4-0745251341

              +4-0266246020

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: www.facebook.com/

szentgellert.alapitvany


Sérült felnőttek foglalkoztatása

Foglalkoztatásra járnak hozzánk fiatal, felnőtt sérültek. Nem csak a helybéli, hanem a környék településeiről is összegyűlnek az alapítvány székhelyén. A találkozások, a foglalkozások, a kézművesség igazi csapattá kovácsolták a résztvevőket. A résztvevők programját szociális munkás szakemberünk állítja elő és vezeti le.

 

„KiSérŐ" tábor

 

A „KiSérŐ" tábor célja, hogy a sérült gyermeket nevelő családok (szülők, testvérek, sérültek) találkozzanak, szakmai előadásokat hallgassanak, tapasztalatot cseréljenek, kikapcsolódjanak.

 

Őrangyal Program

Fogyatékkal élő és egészséges fiatalok találkozója ez, amelyet partnerségben a Caritas-szal és a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatósággal szervez az alapítvány, 2007 óta. Az Őrangyal keretében kéthavonta egy-egy délután összegyűl az Őrangyal nagy csapata és jól érzi magát. A program változtatja helyszíneit – Szentegyháza, Kápolnásfalu, Lövéte, Székelyudvarhely -, és témáit – Farsangi bál, Tavaszköszöntő, Majális, Szüreti bál, Karácsonyi készülődés. Minden évben sok résztvevővel és „külön színnel" zajlanak az Őrangyal programok, és egyre inkább érezzük a minden találkozás végén elénekelt dal súlyosságát, „összetartozunk". Van igény a találkozásra, s ezt jól bizonyítják a számadatok is: egy-egy alkalomra akár 200 résztvevő is érkezik.

 

Őrangyal tábor

Az Őrangyal tábor a szentegyházi, lövétei, kápolnásfalusi fogyatékosok évközben történő találkozásaik betetőzése. Egy hetet tölt együtt a csapat a Szent Gellért Rehabilitációs Házban.

 

Sérültek szállítása

Igény szerint az alapítvány biztosítja fogyatékkal élő gyermekek iskolába, illetve kerekesszékes fiatalok munkahelyre, orvosi ellátásra, színházba, különböző programokra való szállítását.

 

„Sérülten is meg tudom csinálni" – Képzés az önállóbb életért

A Pro Educatione Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat támogatásával megkezdődhetett a sérültek képzése. A képzések időtartama összesen 4 hónap. A képzések csoportokban, a képességeknek megfelelően zajlanak öt különböző témában: varrás, nemezelés, kerámiázás, gyertyaöntés, photoshop-képzés (bögre-/pólónyomtatás), kommunikáció. Sérültjeinket képességeiknek és érdekeltségi körüknek megfelelően soroltuk be a különböző képzésekre. Az általunk megfogalmazott képzés a környéken az egyetlen lehetőségük a mesterség-tanulásra.

 

Sportnap

2014-ben másodszor rendeztünk sportnapot a fogyatékkal élőknek. A székelyudvarhelyi sportcsarnok adott otthont az egynapos rendezvényre, ahol több mint 130 résztvevő „sportol".

 

Gyógytorna

2015 nyarától működik a rehabilitációs, gyógytornás programunk. Felszerelt tornateremben gyógytornász szakemberünk személyre szabott tornaprogramokkal várja az ide érkezőket. A rehabilitációs gyógytorna ajánlott hátgerinc problémákra, agyvérzéses betegeknek, süllyedt bokára, egyéb mozgásszervi megbetegedésekre.

Új lehetőség mozgássérülteknek a mozgásra járásszimulátor gépezet segítségével a Szent Gellért Alapítványnál (VIDEÓ)

A PIO berendezés egy járás szimulátor, amelynek segítségével könnyen gyakorolható a lépegetés, segítséget jelenthet mozgássérült páciensek számára. Lehetővé teszi az így végzett mozgások szinkronizálását annak érdekében, hogy elősegítse a mozgáskoordinációt függőleges testtartásban. A páciens alsó végtagjai szinkronizált mozgást végeznek a karmozgásokkal egy fogantyú segítségével. A PIO gépezet segít a helyes testtartás stabilizálásában is. A helyes járási mintát tulajdonképpen a helyes csípő, térd és a boka szinkronizált mozgása eredményeképpen érhetjük el. A PIO gépezet összeegyezteti a felső test által végzett aktív mozgásokat, az alsó végtagok passzív mozgásaival (vagy fordítva), valamint a törzs természetes terhelését. Fenntartja a függőleges testtartást, növeli a légzési kapacitást, serkenti a vérkeringést, megelőzi a húgyúti fertőzéseket, lehetővé teszi az ízületi rendszer dinamikus terhelését, megakadályozza az izom összehúzódásokat és az ízületi porckopást.

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Adószám: 4466853
Bankszámlaszámaink:

Román Kereskedelmi Bank, Szentegyházi fiók (B.C.R. Ag.Vlahita)

Swift kód: RNCB ROBU
RON:RO68RNCB0158015355030001
EUR:RO14RNCB0158015355030003