Gyógytorna

2015 nyarától működik a rehabilitációs, gyógytornás programunk. Felszerelt tornateremben gyógytornász szakemberünk személyre szabott tornaprogramokkal várja az ide érkezőket. A rehabilitációs gyógytorna ajánlott hátgerinc problémákra, agyvérzéses betegeknek, süllyedt bokára, egyéb mozgásszervi megbetegedésekre.

Új lehetőség mozgássérülteknek a mozgásra járásszimulátor gépezet segítségével a Szent Gellért Alapítványnál (VIDEÓ)

A PIO berendezés egy járás szimulátor, amelynek segítségével könnyen gyakorolható a lépegetés, segítséget jelenthet mozgássérült páciensek számára. Lehetővé teszi az így végzett mozgások szinkronizálását annak érdekében, hogy elősegítse a mozgáskoordinációt függőleges testtartásban. A páciens alsó végtagjai szinkronizált mozgást végeznek a karmozgásokkal egy fogantyú segítségével. A PIO gépezet segít a helyes testtartás stabilizálásában is. A helyes járási mintát tulajdonképpen a helyes csípő, térd és a boka szinkronizált mozgása eredményeképpen érhetjük el. A PIO gépezet összeegyezteti a felső test által végzett aktív mozgásokat, az alsó végtagok passzív mozgásaival (vagy fordítva), valamint a törzs természetes terhelését. Fenntartja a függőleges testtartást, növeli a légzési kapacitást, serkenti a vérkeringést, megelőzi a húgyúti fertőzéseket, lehetővé teszi az ízületi rendszer dinamikus terhelését, megakadályozza az izom összehúzódásokat és az ízületi porckopást.

 

 

 

 

 

Jótékonykodás-csomagosztás

Évente egyszer élelmiszercsomagot osztunk ki időseknek, nagycsaládosoknak, rászorulóknak. Ezen program németországi támogatással történik a LIA és a Wolter Alapítvánnyal való partnerségben.

 

Idősek és betegek világnapja

Évente két alkalommal Szentegyházasfaluban és Szentkeresztbányán aktívan bekapcsolódunk az Öregek Világnapja (október 1), illetve a Betegek Világnapja (február 11) szervezésébe. Egy-egy alkalommal 120-140 csomagot állítunk össze és osztunk ki az idős embereknek.

 

Gyógyászati segédeszközök kölcsönzése

A Szent Gellért Alapítvány az idősekről és betegekről sem feledkezik meg. Kölcsönzünk járókeretet, mankót, kórházi ágyat, wc-széket, lélegeztetőgépet. Együttműködő partnerünk a Caritas Otthon-beteggondozó központ, amely az Alapítvány székhelyén működik.

 

Sérültek szállítása

Igény szerint az alapítvány biztosítja fogyatékkal élő gyermekek iskolába, illetve kerekesszékes fiatalok munkahelyre, orvosi ellátásra, színházba, különböző programokra való szállítását.

  

Felnőtt sérültek lakóotthonai:

1. Ferenc Ház – Székelyudvarhelyen

2. Domokos Ház – Szentegyházán